keskiviikko 12. helmikuuta 2014

rahkaleipäset

Mä tykkään tehdä ruokaa ja leipoa ja kivaa aina koittaa kaikkea uutta mitä ei ole ennen tullut tehtyä. Niinkuin sunnuntaina tein ekaa kertaa elämässäni niitä proteiinilettuja ja mietin, että mitököhän niistä oikein tulee, mutta ne oli onnistuneita ja oikeasti tosi hyviä ja teen joskus uudestaankin. No eilen ajattelin koittaa leipoa rahkaleipäsiä vähän vaihtelua jos ei aina halua kaupan leipiä syödä. Ja näidenkin kohdalla mietin, että onnistuukohan ja mikä on maku. No näyttihän ne vähän epäilyttäville kun siihen pellille ne iskin(siitä ei ole kuvaa tulossa ), mutta ei ne niin kauhean näköisiä enää olleet kypsinä ja jännityksellä maistoin niitä heti kun oli valmiita..

Ja vitsi kyllä oli hyviä! Ihan tuli mieleen perunarieska. Ja aion kyllä näitäkin joskus jatkossa tehdä vielä uudemmankin kerran. Superi hyviä oli lämpimänä, mutta hyviltä ainakin vielä vuorokauden jälkeenkin maistui. Ja ihan tuollaisenaankin voi syödä kyllä, mutta minä laitoin päälle juustoa ja leikkelettä. Ja tässäpä ohje olkaas hyvä..

jauhoja 3dl (minä laitoin 2dl vehnäjauhoja ja 1dl hiivaleipäjauhoja)
0,5 tl suolaa
2tl leivinjauhetta
0,5 dl öljyä
1dl maitoa
250g maitorahkaa
n. 2dl juustoraastetta minä laitoin kyllä vain yhden

Ekaksi vaan kuivat aineet sekaisin ja sitten heitätte loput sekaan ja taas sekoitatte. Ja eikun vaan pellille leipäset ja niitä tulee n.4-5kpl. Kannattaa tietysti myös siihen leivinpaperille hiukan laittaa jauhija ja uuni 225 asteeseen ja 15 min niin on valmiita..
ja omam maun mukaanhan tuohon voi heittää sekaan vaikka jotain kinkkusuikaleita jos tahtoo lisää makua...



XOXO ♥ Sonja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti